Новите търговски пасажи разполагат с общо 48 търговски маси - по 24 в двете основни покрити части на пазара. Обособена е сцена за публични прояви и малък фонтан. Изградени са зона за отдих и игри и детска площадка. Цялата застроена (покрита) площ на пазара е 820 кв. м. В непосредствена близост, северозападно от пазара, бе изграден открит паркинг с 20 паркоместа, 3 от които за автомобили на хора с увреждания.

На официална церемония новоизграденото съоръжение бе открито. Лентата прерязаха кметът на община Мездра Иван Аспарухов и представителите на фирмите проектирали и изпълнители на обекта - архитект Атанас Христов и Димитър Димитров.

Водосвет за здраве и благоденствие на служителите и бъдещите търговци и клиенти на пазара отслужи енорийският свещеник отец Данаил Цинцарски.

Кметът на Община Мездра изказа благодарност към проектантите, строителите и всички, замесени в изграждането на новото съоръжение.

„Имаме желание да направим фермерски пазар, който да работи през цялата седмица“, разкри Аспарухов.

Тържествената церемония продължи с художествена програма. Музикален поздрав към всички гости направиха възпитаниците на вокалния педагог Тони Яшова – Данита Павлова и Тереза Стоянова.

Поздрав към присъстващите отправи и представителният танцов състав „Мездра“ с художествен ръководител Мирослав Аспарухов.

Гости на събитието бяха представители на фирмите, изпълнители на проекта, кметът и заместник – кметовете на Община Мездра, бившият регионален министър – Петя Аврамова, служители в общинската администрация и представители на бизнеса.