© община Враца

“В най-трудните години онова, което ни е водело напред е вярата. А за да преодоляваме предизвикателствата ни е помагало образованието. В днешния ден трябва да благодарим на нашите родители и учители, защото те са хората, които ни показват пътя, прощават грешките ни и ни помагат да бъдем по-добри. Празникът е време, в което всеки да си спомни своя учител и с ръка на сърцето да му изкаже своята признателност. Поклон към всички педагози, които създават достойни за уважение личности!“ – каза кметът Калин Каменов в приветственото си слово по повод 24 май.

Водосвет за здраве и благополучие отслужи Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий. В знак на признателност, преклонение и почит, пред паметника на двамата Свети равноапостоли, бяха поднесени венци и цветя.

На тържеството присъстваха още: народните представители Деница Симеонова и Петя Аврамова, областният управител Стефан Красимиров, председателят на Общинския съвет – д-р Владимир Христов, общински съветници, заместник-кметовете и секретарят на местната администрация, заместник областният управител Красимир Колев, началникът РУО - Лорета Колева, директори на образователни и културни институции и граждани.

В програма участие взеха още: Духов оркестър при читалище „Развитие - 1869”, мажоретен състав и младежки духов оркестър към Център за подкрепа на личностно развитие „Център за работа с деца”, Християн Христов – ученик от СУ ‚Христо Ботев“ и актьорите от ДКТ – Враца – Цветана Горкиева и Борислав Борисов.