Под този наслов от 17.30 часа на 9 май, на централния площад в Бяла Слатина, учениците от общината, работещи по проект „Обучение за успех”, ще отбележат Деня на Европа и ще направят празника за белослатинци весел, пъстър, паметен.

Целта на проекта, по който работят 10 училища от общината, е създаване на условия за образователна интеграция на ученици и младежи от етническите малцинства. Дейността е насочена към съхраняване и развитие на културната им идентичност, осигуряване на равен достъп до училищното образование и възможност за постигане на успешна професионална, социална и творческа реализация.

Представителите на отделните клубове ще изявят своите таланти в различни сфери и ще превърнат този ден в празник на творчеството и на инициативността. Като част от многолика Европа, децата ще покажат част дейността си през учебната година в областта на танца, песента, сценичното изкуство, рисунката и куп още творчески умения и знания. Млади журналисти ще демонстрират своите възможности в сферата на комуникацията, а мажоретните състави и фолклорните групи ще завладеят сърцата с музика, песни и български ритми.

Във всяка от шатрите, намиращи се на площада, ще могат да бъдат разгледани продуктите, които децата са направили през годината. Желаещите могат да се включат в изработването на различни предмети.

Децата на белослатинска община обещават много усмивки, слънце и радост в сърцата.