За четвърта поредна година Маратонът на четенето в Мездра завърши с Парад на приказните герои. По този повод на импровизираната сцена пред читалището се състоя дефиле, в което се включиха малчугани от детските градини „Мир”, „Слънчице” и „Детелина” и ученици от началния курс в градските училища „Христо Ботев”, „Св. св. Кирил и Методий” и „Иван Вазов”.

Пременени в пъстри костюми, децата представиха пред своите родители, учители и близки любимите си приказни герои, които оживяха чрез песни, стихове и откъси от незабравими детски приказки. По време на приказната феерия на моравата дефилираха Червената шапчица, Снежанка, Баба Яга, Пипи Дългото чорапче, Хитър Петър, Феята на зъбките и други любими на поколения деца персонажи от приказките.

За пролетното настроение на малчуганите се погрижиха вокалните групи „Славейче” и „Детски свят” с ръководител Анета Петкова. Представени бяха също драматизации на популярни приказки, сред които „Добрите стопани”, „Мързеливата снаха”, „Феите” и „Чичко Любопитко”.

Всички участници в парада на приказните герои получиха грамоти и по една детска книжка.