Празничните изяви ще започнат в 9.30 часа, с издигането на знамената на Република България, Европейския съюз и знамето на община Мездра в центъра от кмета Иван Аспарухов и част от общинската администрация и поднасяне на цветя пред паметника на небесния покровител на Града на релси.

Децата, учителите и родителите ДГ „Слънчице“ са подготвили оригинална изява - Открито писмо до Св. Георги Победоносец, който бди над всички нас, в което се обръщат с молбада помогне да си върнат слънцето, да погалят пролетните цветя, да се срещнат с пеперудите и да се съберем с приятелите и да полудуваме.

Точно в 10.30 ч. на 6 май (сряда), от двора на ДГ „Слънчице“ ще бъдат пуснати 135 балона с имената на всяко едно дете в детската градина и във всеки от тях ще има послание с надежда, вяра, че скоро всичко ще свърши и ще преминат под божествения мост на дъгата заедно с една единствена молба: „Свети Георги, върни ни радостта на детството!”

Денят на Мездра ще продължи с празничен онлайн концерт под наслов „Доброто предстои”, който ще бъде излъчен на 6 май от 18.00 часа по ТВ "Враца", а от 20.00 ч. на фейсбук страницата на Община Мездра https://www.facebook.com/mezdra/.

Концертът се състои от две части. В първата част ще се изявят талантливите изпълните от Мездра – ДТС ”Мездренче”, Танцова формация "Keep it Real", ВГ "Wings" от сдружение "Новото поколение на талантите", Ангелина Стефанова, Венцислав Кътов и Илона Иванова.

Втората част на концерта ще продължи с изпълненията на Николай Славеев, Ивелина Александрова, Ансамбъл „Мездра”, Микигруп – град Кюстендил, Светлин Миланов, Студентска формация „Жарава”, Илия Луков, Светлин Стойчев и Юри Крумов.

Организатор на онлайн концерта е Община Мездра.