Директорът на гимназията Татяна Василева благодари на Община Враца за осигуреното финансиране в размер на 2 300 000 лева по ОП „Региони в растеж”, Норвежкия механизъм и Общинската инвестиционна програма. Средствата са използвани за саниране и цялостното обновяване на материалната база и сградния фонд на училището и спортната зала, както и за подмяната на отоплителна и електрическа инсталация. „Това е базата, от която ППМГ „Акад. Иван Ценов“ поема към новите предизвикателства, които промените в обществото изискват“ -каза още директорът на елитната гимназия.

„След извършения ремонт, гимназията е модерен, интерактивен учебен център!“ - посочи директорът на ППМГ и добави, че средствата за оборудването на интерактивните кабинети, в размер на 148 600 лв., са отпуснати от Министерството на образованието и така учебното заведение се превръща във високотехнологично училище без еталон във Враца и областта. Средствата са вложени в 28 компютърни конфигурации, публична информационна система с функция електронен звънец, мрежа за пренос на данни (LAN) и WIFI система, 11 интерактивни дисплея за работа с електронно учебно съдържание и облачни технологии, монтирани в кабинети и класни стаи, както и в обзавеждането им.

Евродепутатът Владимир Уручев поздрави учениците и преподавателите и им благодари за съвместната 10-годишна работа по различни проекти. „Учете, скъпи ученици, защото вие сте нашето бъдеще!“ - добави още Уручев.

По повод патронния празник на учебното заведение възпитаниците на гимназията представиха ръчно изработени материали на тематични щандове.

Програмата продължи с концерт, с участието на групи и формации от училището.

На събитието присъстваха още: директори на образователни институции, членове на обществения съвет и училищното настоятелство, родители и учители.