Във Враца ще бъдат напълно обновени улици, които са в изключително тежко състояние и с множество компрометирани участъци - "Цар Обединител", "Константин Фотинов", "Андрей Цветков" и "Иван Срацимир", до блок №38, в ж. к. "Дъбника". Ремонтните дейности ще бъдат извършени от строителната фирма "Гарант-90 - Цонев и сие" ООД.

От общинската управа съобщиха, че на проведена среща с живущите в ж. к. "Река Лева" е взето решение за възстановяване на междублоково пространство. Към момента е обявена процедура за избор на изпълнител за асфалтиране в района на улиците "Остри връх", "Христо Ботев" и "Река Лева", както и за обновяване на междублоковото пространство на ул. "Околчица". Стойността на поръчката е в размер на близо 120 000 лв.

В съставните села на общината ще бъдат реализирани строително-ремонтни дейности на пътната инфраструктура в Девене, Чирен, Тишевица, Косталево, Власатица, Мраморен, Оходен, Паволче, Лютаджик, Мало Пещене и Нефела. Извън средствата, осигурени от Министерския съвет, пътните участъци в селата ще бъдат обновявани и със средства от Бюджет 2019 на Община Враца. Фирмата изпълнител на дейностите е "Пътинженеринг-М" АД - Монтана.

За четвъртокласната пътна мрежа са предвидени още близо 400 000 лв. Проведена е обществена поръчка и е избран за изпълнител на строително-ремонтните дейности - "Гарант-90 - Цонев и сие" ООД. Участъците, които ще бъдат асфалтирани, са пътят до Згориград (Враца - "Леденика" - Згориград). Успоредно с това ще се полага асфалтова настилка на пътя за Челопек (граница на община Враца - Мездра), както и пътната отсечка между селата Мраморен и Голямо Пещене. Строително-ремонтни дейности по четвъртокласната мрежа се предвижда да бъдат извършени и на пътя до Лиляче (Враца - Криводол - Лиляче).