В двата концерта ще вземат участие млади български артисти, представители на новото поколение в музикално-сценичния жанр - солистите на Националния музикален театър "Стефан Македонски“ Илона Иванова от Мездра, Денко Проданов и Весела Делчева, оперната певица Нелиан Николова, Виктор Ибришимов, възпитаник на Кралската академия - Лондон в жанра мюзикъл, Дайяна Иванова - хорист в Националния музикален театър и флейтистът Виктор Йорданов, завършил в Австрия, в момента оркестрант в Русенската държавна опера.

Концертната програма включва откъси от 7 музикално-сценични произведения, създадени през последните десет години от съвременни български автори и композитори: Румен Бояджиев-син, Емелина Горчева, Марио Балтаджиев, Минко Ламбов, както и от либретистите Венелин Методиев, Йоана Мирчева, Иван Ангелов и Ана Топалова. Ще прозвучат мелодии в различни стилове - както съвременни, така и класически. На сцената ще оживеят образите на Малката кибритопродавачка, Малкият принц, Грозното пате, Аладин и други.

В концертите ще взема участие също Средношколският смесен хор към Средно училище "Отец Паисий" - Враца и талантливи деца от вокалните групи в Мездра.


Основните цели на проекта "А сега накъде... Младите в музиката“ са да се даде възможност за изява на съвременни автори и композитори на българска музика в жанра на мюзикъла и оперетата, като по този начин ги мотивира за създаване на бъдещи музикални произведения; да представи на публиката младите български автори и артисти, с цел да възпитава нова публика и пробужда интерес към българското съвременно изкуство; да допринесе за разнообразието и обогатяването на културния живот в Северозападна България и да събере на една сцена подрастващи, ученици и млади български творци, с идеята да запази приемствеността между поколенията в културно отношение.