През целия период на „Лято в библиотеката” децата могат да участват и в работилници за „Приказни игри”. Всеки петък посетителите ще могат да рисуват, оцветяват, да изработват оригами и книгоразделители. Тази година библиотечните специалисти от филиала в ж.к. „Дъбника” са подготвили и работа с природни материали.

Тийнейджърите могат да се включат по-активно в две предизвикателства, които библиотеката отправя към тях. Първото е Book Quiz, който започва на 15 юли и ще се провежда четири поредни вторника, до 6 август включително. Идеята е да се провокират младите хора по забавен начин да отговарят на въпроси, свързани с тийн книги, художествени персонажи, анимационни и герои от онлайн игри и да научават любопитни факти, свързани с четенето и книгите. Играта е подходяща за деца над 7 години. Ще се провежда чрез онлайн платформа през смартфони и таблети в Детски отдел.

Втората провокация, насочена към подрастващите, е играта „Вълшебно пътешествие сред чудесата на света”. Целта е, под формата на интерактивна разходка и решаване на загадки, участниците да научават любопитни факти за чудесата на света. Инициативата е подходяща за деца над 7 години и ще се провежда в Детски отдел в дните 15, 22 и 29 август.