Празникът на добротворството бе открит с мултимедийна презентация, в която младите активисти на БМЧК разказаха за дейността на своя клуб и споделиха защо са решили да станат доброволци на младежкото червенокръстко движение. Посланието, което отправиха към всички, бе: "Доброто е пример - предай нататък!"

"Това са нашите посланици на доброто, това е нашето бъдеще, заяви развълнувана ръководителката на клуба Петя Илиева. Топлината, блясъка в очите на тези деца ме кара да бъда техен ръководител и аз се гордея с тях!"

Една от приятните изненади на вечерта бе присъствието на популярната народна певица Гуна Иванова, която се присъедини към благородната кауза заедно със своите внучки Ива и Велислава Костадинови. Те "взривиха" публиката с изпълненията си на емблематични песни като "Българийо, ти майко наша свята", "Приятели" и "Лудо младо".

"Ей, младежи, бъдете и пребъдете през вековете! Благодаря Ви, че сме заедно, благодаря Ви, че сте тук, благодаря Ви за Вашето отношение към делото на БМЧК!, обърна се към препълнената зала Гуна Иванова. И нека помним, че човек както и да живее - важното е да остави следа. И тази следа да е светла!"

На сцената се изявиха също шармантната изпълнителка на народни песни Дения Пенчева, възпитаничките на Национално музикално училище "Любомир Пипков” Стела Кръстева и Ванеса Богданова, танцьорите от Клуба по спортни танци "Харизма" при Младежки дом - Враца и от Школата по спортни танци "Танцувай с мен" при Центъра за работа с деца в областния град, талантливите грации и гимнастици от мездренския клуб "Анелия", малчугани от местната Детска градина "Звездичка".

В апогея на концерта директорът на Областния съвет на БЧК Гергана Михалчева връчи на младите червенокръстци от Зверино специалната награда за най-активен клуб на БМЧК във Врачанска област - ваучер на стойност 300 лв. Думи на благодарност към организаторите и участниците в проявата отправи и д-р Веселка Павлова, началник на Детското отделение в МБАЛ - Мездра.

А за финал: 95-ият рожден ден на БМЧК бе ознаменуван с торта, конфети и знаковата песен на Богдана Карадочева "Дано".

Събраните средства от продажбата на билети и направените дарения по време на благотворителната инициатива ще бъдат оповестени допълнително и връчени лично на екипа на Детското отделение в мездренската болница.