При закриването на курса всички участници в него получиха от Библиотеката при градското Читалище "Просвета" сертификати за любител астроном, който удостоверява, че по време на обучението са засвидетелствали любовта си към изследването на Вселената, демонстрирали са страстта си към изучаването на небесните обекти и са доказали стремежа си към покоряването на необятния Космос.

Домакините на детското парти - сем. Василка и Владимир Коловски, бяха подготвили множество приятни изненади за малките палавници - забавни игри на "сляпа баба" и рязане с ножици, томбола с награди, светещи гривни, вкусни изкушения и т. н.

Кулминацията на вечерта беше лазерното шоу, по време на което върху стената на съседния жилищен блок бяха прожектирани изображения на различни астрономически обекти под звуците на небесната музика на композитора Жан Мишел Жар.

Разбира се, на партито не липсваше и торта с планетите от Слънчевата система. Подобаващо беше отбелязан и осмият рожден ден на един от най-малките любители на астрономията - Даниел Димов.

В знак на благодарност секретарят на НЧ "Просвета-1925" Валентина Цекова подари на ръководителя на курса Влади Коловски картина и връчи на него и съпругата му грамоти за включването им като доброволци в "Забавно лято в библиотеката 2018".