Заболелите са от следните общини: от община Борован са 5 лица, като 1 от тях е хоспитализирани в "МБАЛ - Бяла Слатина" – жена на 52 г.; 5 са заболелите от община Бяла Слатина, като в "Първа частна МБАЛ - Враца" е настанен 43-годишен мъж, 31 са регистрираните болни от община Враца, от които в Първа частна МБАЛ – Враца са настанени 2 жени на 75 г. и 56 г., в МБАЛ „Христо Ботев“ – Враца на лечение са 52 г. 78 г. жени и 2 мъже на 88 г. и 51 г., а в СБАЛПФЗ – Враца е хоспитализиран 46 г. мъж и жена на 43 г.

Шест са новите случаи установени в община Козлодуй. 5 са заболелите в община Криводол, като в МБАЛ „Христо Ботев“ – Враца е настанена за лечение 66 г. жена. В община Мездра са регистрирани 5 нови болни с Коронавирус, като в МБАЛ „Христо Ботев“ – Враца е хоспитализирана 81 г. жена от село Царевец. В община Мизия има два нови случаи. В община Оряхово новите случаи също са два, едно лице е хоспитализирано в "УМБАЛ - Пирогов" –София – жена на 79.

За всички потвърдени случаи са започнати и продължават епидемиологичните проучвания за установяване и предприемане на мерки спрямо положителните и контактните лица , като в рамките на деня са изготвени общо 156 нови предписания за карантина на такива лица.

Активните случаи към момента са 694, от които 579 са диагностицирани на домашно лечение, а 115 са хоспитализирани.

За последното денонощие в областта са ваксинирани 236 души, като 14 са реваксинирани.