Конкурсът ще се провежда в три етапа - допускане по документи, писмен изпит - тест за определяне нивото на общите компетентности и основните познания, необходими за заемане на длъжността и интервю.

До участие в конкурса не се допускат лица, които не са представили всички необходими документи или представените документи не удостоверяват изпълнението на изискванията за заемането на длъжността.

Списъкът с допуснатите и недопуснатите до конкурс кандидати ще се публикува на интернет страницата на РУО – Враца. Недопуснатите до конкурс кандидати ще бъдат уведомени и писмено с посочване на основанията за недопускането им.

Кандидатите следва да разработят три варианта на тест, които включват по 50 затворени въпроса. Председателят на конкурсната комисия, преди започването на писмения изпит ще запознае кандидатите със системата на определяне на резултатите и минималния резултат, при който тестът се приема за успешно издържан.

Председателят на комисията уведомява кандидатите за резултатите от теста, като на допуснатите до интервю кандидати писмено се съобщават датата, мястото и часа на провеждането му.

Интервюто се провежда по определен график, като кандидатите се подреждат по азбучен ред. Преди началото му председателят на конкурсната комисия, запознава кандидатите със системата за определяне на резултатите.

Комисията ще оценява кандидатите по следните критерии: академични компетентности/ първоначална професионална подготовка, учене през целия живот/, организационни компетентности, управление на ресурси, комуникативни компетентности /умения за сформиране на екип и на работа в екип, умения за работа с родители и други заинтересовани страни/, административни компетентности.

При подаването на документите се представят и оригиналите за сравняване. Копията от представените документи следва да са ясни и четливи. Копията от документите, удостоверяващи трудовия стаж, следва да съдържат всички попълнени страници от тях и да са оформени до датата на подаване на документите.

Подаването на заявлението и приложенията към него се извършва лично от всеки кандидат или чрез пълномощник в Регионалното управление на образованието – Враца. На кандидатите или на пълномощниците им се предоставя длъжностна характеристика за конкурсната длъжност.

Документите се подават до 21-ви май вкл. в РУО - Враца, адрес: ул. С. Врачански № 6.
Лице за контакт: г-жа Мария Вачева – гл. специалист, човешки ресурси. Тел.: 0894/38-50-20.