Мирчева успя да победи повечето мъже на 5.36 км и взе дистанцията от 3 обиколки от 1.786 км за 18:20. Топ-атлетката ни в бяганията на дълги разстояния бе следвана от Маринела Нинева (Локомотив – Дряново), която също бяга бързо и завърши за 18:42. Трета бе Девора Аврамова (Берое – Стара Загора) – 19:15.

Това бе четвъртата победа за Милица през тази година – в Дупница, Бистрица, Луковит и Пазарджик.

Националният рекордьор на България Митко Ценов (Атлет – Мездра) дебютира във веригата „Рън България“ за 2020-а година също с победа в „Пазарджик рън“. Състезанието се проведе вечерта на традиционното трасе в парк „Острова“ с дължина 5.36 км (3 обиколки х 1.786 км )

Ценов бяга заедно с победителя от предишните два кръга в Луковит и Поморие Исмаил Ссенанджи (Уганда), но в последните метри покaза класата си и с 16:21 (3:02 мин/км) победи африканецът, който завърши втори с 16:28. Сава Тодоров (Дунав – Русе) финишира трети без конкуренция с 16:48.

Ценов и Андреев записаха още една победа с щафетата на „Белите кенийци“ на 3х1.786 км заедно с Мирослав Спасов. Тримата бягаха на 5.36 км – 15:22, а Ценов измина 1786 м с много добро време – 14:57 мин.

Втора бе щафетата на Берое-Стратеш в състав Георги Гергов (победител в тазгодишните кръгове на „Рън България“ в Дупница и Бистрица),Кристиян Иванов и Иван Попов с 15:50.

Трети са миналогодишните победители „Фит то рън“ в състав Валентин Вълканов, Йордан Петров и Иван Иванов с 16:37.

© личен архив

Мъжете бяха наградени от кмета на община Пазарджик – Тодор Попов, а щафетите от Антон Бонов (БФЛА) за третото място, Ренета Камберова (бронзова медалистка от олимпийските игри в Рио 2016 с ансамбъла по художествена гимнастика и отговорник на спорта в община Пазарджик) за второто място и Тодор Попов (кмет на община Пазарджик) за първото място.

Състезанието бе част от инициативата „Пазарджик – европейски град на спорта“, чиято програма претърпя промени поради извънредното положение през март, април и май.


Източник: .atletikabg.com