Росен Ценов изведе домакините напред в резултата още в 11-ата минута на мача - 38-годишният нападател се разписа с диагонален удар от пеналта, възползвайки се от центриране от левия фланг на Боян Цеков-Доктора за 1:0. Двайсетина минути по-късно обаче неостаряващият Александър Миков намери непокрит Борис Петков, опитният плеймейкър напредна на скорост и хладнокръвно възстанови равенството - 1:1.

Три 100%-ви пропуска в тези минути направи офанзивният халф на моравчани Радослав Георгиев, като в две от тези ситуации с отлични намеси се прояви вратарят на криводолчани Юлиян Левашки.

В 36-ата минута голмайсторът на "синьо-белите" през миналия сезон Иван Иванов се оказа най-съобразителен при едно разбъркване в наказателното поле на съперника и с добавка от непосредствена близост довкара топката в мрежата за 2:1. В заключителните секунди на първото полувреме "моравешкият Цецо Йончев" Росен Ценов се възползва от грешка в отбраната на гостите и покачи на 3:1.

След почивката темпото на игра спадна, като преобладаваха острите единоборства между футболистите на двата отбора. В 65-ата минута капитанът на "жълто-черните" Георги Ефремов изненада с далечен удар вратаря на домакините Владимир Дакев и отново върна криводолчани в мача - 3:2.

Две минути по-късно обаче Радослав Георгиев потърси съприкосновение в пеналта със защитник на гостите и главният рефер Росен Гановски посочи бялата точка. При изпълнението на дузпата Георги Янев не сгреши за крайното 4:2.

В останалите две срещи, които се играха вчера, се получиха следните резултати: Миньор 2017 (Згориград) - Скала 2015 (Оселна) 2:2 (Венислав Каменов, Ангел Петров; Иван Крумов - 2) и Септември 98 (Гложене) Искър 1923 (Роман) също 2:2 (Милен Ангелов, Деян Иванов; Владислав Стоянов - 2).

Днес от 17:00 часа е дербито на кръга между Огоста (Хайредин) и третия през миналия сезон Монолит (Манастирище). Новакът в групата Ботевъ (Брусен) по програма почива.