Организатор на фестивала е фондация "Изкуството е...", ръководена от Нелиан Николова. Нелиан е оперна певица, която сега се занимава с бизнес. Любопитно за нея е, че е родена в една и съща дата с излизането на първия брой от популярен национален ежедневник. Това предопределя съдбата й да е във фокуса на вниманието и да организира полезни за обществото инициативи.

Седмото издание на "Изкуството е..." ще бъде на 7 септември в Монтана. Освен Рони Ромеро, който е хедлайнер, на сцената ще се изявят и много младежки рок банди от Северозапада, които ще докажат, че рокът е непреходен и актуален за младото поколение в България днес. Това е и целта на Нелиан Николова - да откъсне децата в Монтана и останалите градове от региона, от порочната култура на пошлата музика и лошите навици. Затова тя залага на рока, като контрапункт на други видове музика, които са по-комерсиални и с по-провокативни послания. Нелиан заявява, че прави фестивала за хората. Най-вече за децата: "Както всички хора са чували, но не знам доколко се замислят, всяко дете заслужава да има равен шанс".

В рамките на фестивала има срещи, уъркшопове, майсторски класове. Освен рок музика през годините акценти на фестивала в Монтана са били киноекранизациите на известни литературни творби, като "Крадецът на праскови" и мюзикълите от Бродуей. Всички, които желаят да се докоснат до "Изкуството е...", могат да го направят на 7 септември в Монтана.


Източник
: actualno.com