Алекс Горанов заслужи почетното отличие в категорията ”Портрети” за двете си авторски фотографии - "Bad" (“Лош”) и "The Wolfman” ("Човекът-вълк”). Наградата бе удостоверена със значка и сертификат, подписан от президента на "Monochrome Photography Awards" Себастиан Маркис. Фотографията "The Wolfman" е направена по време на миналогодишния Международен фестивал на маскарадните игри "Сурва" в Перник, а "Bad" е запечатила лика на колоритния романчанин Лъчезар Лаков.

"Благодаря на Лъчезар за отделеното време, човешкото отношение и прекрасните мигове!, сподели за MediaNews Алекс Горанов. Той е страхотен човек с огромно сърце!”.

Името на романския Юсуф Карш ще бъде вписано в годишника на "Monochrome Photography Awards", наред с авторитетни имена в черно-бялата фотография, а неговите фотографии ще бъдат включени в галерията на конкурса.

Това е поредната престижна награда за младия фотограф от Роман. През 2015 г. той бе отличен в международния конкурс "Mono Awards" и заслужи почетно отличие от "ND Awards”, като тогава негови фотографии бяха предпочетени сред близо 7000 снимки на автори от 86 страни.