„За тези години доказахме, че когато човек има желание, енергия и визия може да сътворява, изгражда и пробужда живота в изоставените села. За мен е важно да се работи в посока подобряване на целия регион, а не само на едно населено място. В качеството си на кметски наместник на с. Лик, смятам да работя за подобряване на инфраструктурата и развитие на селото. За да се случи това е нужна подкрепа от всички жители на село Лик. Заедно можем да възстановим и възродим отново това красиво село и да го превърнем в едно по-уютно и привлекателно място за живот“, разказа Роман.

За периода си като кметски наместник в село Ослен Криводол Роман Иванов е спомогнал за възраждането на местното Народно читалище „Развитие-2022“ и изграждането на „Детски център за екологично обучение и заздравяване на връзката дете-природа“. Заедно с доброволци възстановиха две еко пътеки в селото.

Извърши се ремонт на сградата на местното кметство, в което вече се помещава нова библиотека, зала за компютри, а скоро и медицински кабинет.

Най-възрастните имаха възможността да станат част от каузата на Фондация Един Процент Промяна за безплатно дентално лечение.

В момента има дарителска кампания за събиране на средства за оборудване и изографисване храма „Св. Николай Чудотворец“.

***

Роман Иванов е на 55 години, семеен с две дъщери и една внучка. Завършил е висшето си образование в СУ „Св. Климент Охридски“, Геолого-географски факултет, специалност „Геология“.

Работил е в Българската академия на науките. Близо 15 години се е занимавал с частен бизнес в град София.