На фестивала ще свирят "ELIZABETH'S ROSES", "ЛИКВИДАТОР", "TOXIC BLAST", "ROCK ON", "EAGLE HEART", "ДЕДАЛ". Своите почитатели ще зарадва и група „ERIDAN”. Организатори са семейство Цвета и Богдан Йорданови.

"Живеем в с.Комарево от няколко години и решихме, че искаме да намерим начин да съживим селото и да доведем повече хора, които да видят това прекрасно кътче от България, което незаслужено остава настрани от популярните дестинации, а има много какво да предложи. От месец Октомври 2017 г. съм кметски наместник на селото и решихме, че сега е моментът да променим мястото, в което живеем. Започнахме със отварянето на библиотеката ни, която през последните години беше останала без нито една книга и в ужасно състояние. За няколко месеца благодарение на кампания подкрепена от невероятен брой хора успяхме да съберем над 3500 тома литература, да направим ремонт на двете помещения и на 10.03. 2018 отворихме врати.

Комарево рок фест е следващата част от нашата кампания, първото издание ще е с цел набиране на средства за ремонт на читалищният ни салон. Всичките ни участници се включват във феста без хонорар, както и доброволците, които ще ни помагат. Първото ни издание е организирано под знака на доброволчеството. Правим го с огромно желание и много положителни нагласи и се надяваме да намерим подкрепа от повече хора.

Идеята ни е фестивалът да продължи да съществува и да дава място за изява на нови и млади групи от района на Северозападна България, които нямат достъп до голямата сцена, поради една или друга причина. Искаме тук в Комарево да покажем тези страхотни и нахъсани млади музиканти, а фестивалът да продължи да съществува с некомерсиална цел" - разказа кметският наместник.