Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ работи с няколко платформи за онлайн обучение, но всяка от тях има виртуална класна стая. От самото начало на електронното обучение не е прекъсвана връзката на учениците с учителите и родителите.

Най-активни в попълването на анкетата бяха родителите на третокласниците, а най-малко отговори дадоха родителите на седмокласници. Оказва се, че майките са много по-ангажирани с децата, защото 88% от анкетираните са жени, а едва 12% - мъже.

Въпросите търсеха отговори в различни посоки: от ставането рано сутрин и желанието на учениците да учат в електронна среда, до домашните работи и включването на цялото семейство в помощ на децата. Сред най-важните отговори се открояваха тези, в които родителите преценяват ангажираността на учениците с учебна дейност като достатъчна – 93%.

Половината от анкетираните смятаха, че стоенето пред компютъра трябва да се ограничи като се намали обема на домашните работи.

Най-важната част от анкетата бяха препоръките на родителите към учителите. „Първо им Благодаря, въпреки че отричам дългото стоене пред компютъра. Да продължават в същия дух. Отлична работа. Учителите ни са много добри професионалисти. Имам две деца - в първи и в шести клас. Страхотен екип! “

Всички родители са благодарни за отдадеността, разбирането и търпението на преподавателите. Според тях периодът на адаптация към новата среда е бил кратък и освен социалните контакти няма друго, което да липсва на децата. Имаше и много предложения за новия начин на обучение - училището в бъдеще трябва да подсигури безплатни платформи и курс за обучение на деца и учители.

От обобщените отговори в анкетата става ясно, че 94% от родителите дават оценка „Отличен“ за работата на учителите. „Това е много важно за нас, защото всичко, което се случва в страната е ново и никой не беше готов за това предизвикателство. Аз благодаря на всички всеотдайни учители, на всички семейства, които ни допуснаха в домовете си, за да опазим децата здрави и да продължим да ги обучаваме“ – сподели г-жа Богданова.

Изводите от проведената анкета, които правят от ръководството на основното школо сочат, че никой не може да замени ролята на учителя в учебния процес. Благодарение на професионализма, постоянството и грижата за децата, учебната година в мездренското училище ще приключи успешно за всички!