В 30-ата минута след спонтанна схватка Владислав Стоянов от гостите направи пробив и подаде на Виктор Илиев, който подаде на капитана Петър Николов като последния реализира есе след лъжлив пас и пробив между двама защитници на домакините. Допълнителният удар не бе точен и полувремето завърши при резултат 7:5 за домакините.

В началните минути на второто полувреме след отсъдена схватка в полза на "Локомотив" и хубав блокаж на Иван Петров домакините изгубиха владението на топката. От създалата се ситуация се възползва Цветостин Цветков, който си поведе топката с лек шут по земя, настигна я и е заложи в точковото после на "железничарите". Петър Николов бе точен при допълнителният удар и резултатът стана 7:12 в полза на "котките".

Срещата бе оспорвана до последно като ситуации не липсваха и пред двете точкови полета. Берковчани разполагаха с група от 23 играчи за срещата, като всеки един се включи на различен етап от мача.

Така Ръгби клуб "Балкански котки" (Берковица) направи решителна крачка за класиране на финала на Държавното първенство по Ръгби 15.

Реваншът е на 14 април (неделя) от 14:00 часа на стадион "Димитър Гаврилов" в Берковица.