След оперативно-следствени действия за кражба на телевизор, дрелка, ъглошлайф и въдици от къща в село Крапец разледващите полицаи установили по безспорен начин, че извършител на кражбата е 24-годишният Р. Ц. от Мездра. За множеството кражби на обирджията Medianews.bg вече съобщи и гражданите очакват възмездие за извършителя от правораздавателните органи.

Преди два дни в Районното управление на полицията е получен сигнал, че от къща в село Долна Кремена неизвестно лице извършило кражба на мобилен телефон. В резултат на бързите издирвателни мероприятия е установено, че кражбата е извършена от 36-годишен столичанин. От полицията съобщиха, че мъжът е криминално проявен за грабеж, кражба и притежание на наркотични вещества. Мобилният телефон е намерен и върнат на собственика.

Междувременно през почивните дни на територията на Моравица, Руска Бела, Боденец, Крапец и Върбешница е проведена специализирана операция. Целта на акцията е противодействие на битовата престъпност в малките населени места, осигуряване на засилено полицейско присъствие, предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, оказване на въздействие върху поведението на водачите на МПС, нарушаващи правилата за движение.