1. Считано от 26.10.2020 г. до 30.11.2020 г., включително, да се преустановят посещенията след 22:00 часа в заведенията за хранене и развлечения (дискотеки, ресторанти, барове, кафе-аперитиви, заведения за бързо обслужване и др.), намиращи се на територията на община Мездра.

2. Да се преустановят всички събития, организирани на закрито (в т. ч. тържества като сватби, кръщенета, юбилеи и др.), а мероприятията на открито - събори, празненства и др., да се провеждат при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, като при струпване на хора и невъзможност за спазване на физическа дистанция от 1,5 м. гражданите задължително да носят маска или друго средство, покриващо носа и устата (в т. ч. кърпа, шал, шлем и др.).

3. Да бъдат преустановени всякакви спортни и културни мероприятия на закрито, както и тържествата в детските градини и ясли. Временно да бъде преустановена и дейността на пенсионерските клубове.

4. Да се създаде по установения ред входно-изходен пропускателен режим на територията на пазарите в гр. Мездра и с. Зверино.

Остава задължително спазването на физическа дистанция от 1,5 метра, носенето на предпазно средство за лице, покриващо носа и устата и осигуряването на дезинфектант на входа на всички търговски обекти и учреждения на територията на общината.