Лотарията с касови бележки на НАП продължава да набира популярност. Над 1 млн. касови бележки на стойност над 17 млн. лв. се състезават за награди. Близо 56 000 са вече регистрираните бележки от ПОС терминал.

За област Враца от началото на втората игра са регистрирани общо 26 951 броя касови бележки, като 804 от тях са от ПОС устройство. Общата стойностна регистрираните фискални боновев областта е 448 900 лв. Най-много касови бележки регистрирани на един потребител – 1 623 бр. Най-високата стойност на фискален бон регистриран през периода е 7 286 лв.

НАП отчита и бум на сигнали за неиздаване на касови бележки от некоректни търговци. Обектите ще бъдат проверени от данъчните чрез извършване на контролни покупки, съпоставка на касовата наличност с отчетените обороти, проследяване наплащанията и отразяването им в касовата книга на обектите. От НAП обръщат внимание, че издаването на касова бележка е задължително при плащане в брой, когато се продава стока или услуга, независимо дали това става в търговски обект или на сергия. Сигнали за неиздаване на касови бележки могат да се подават денонощно на имейл infocenter@nra.bgили на телефона на НАП 0700 18 700.

Тази година късметлиите ще бъдат обявявани не само на официалния интернет сайт на Лотарията – www.kasovbon.bg, но и на специално създадената във Facebook страница https://www.facebook.com/kasovbon/. В социалната мрежа потребителите ще могат да следят последните новини около играта, както и да задават своите въпроси.