Този път екипът ще ги въвлече в едно истинско приключение, с което по забавен начин участниците ще научат интересни факти, свързани с Освобождението. Макар историите да са в Интернет пространството, следите ще отведат младежите към познати места в града, докато решават загадки от разнообразен характер.

Играта е достъпна за ученици от 5 до 12 клас. Не са необходими задълбочени знания по история, а единствено много хъс за играта и известна доза любопитство.

По следите на историята от родния край, самите участници ще създават история - тяхната собствена, на преживяванията и перипетиите, през които преминават по време на Лова.

Записването става, като съберете отбор от 3 участници от един клас и попълните онлайн формуляра, който ще намерите тук:

Формуляр за записване

Преди това измислете име на отбора и девиз (мото), изберете си капитан. Посочете и телефон с инсталиран на него Viber, необходим за получаване на инструкции. Помнете, че можете да използвате целия арсенал на Интернет, както и помощ от ментор (вашият учител) или библиотекар.

На 1 март (понеделник) е старта на играта. Тогава участниците ще получат следата, която ще ги отведе към първата история, а до петък ще имат време да „уловят“ и другите две истории.

За да продължат напред, трябва да отговорят на 3 въпроса, свързани със съответната история, като сами избират как - със снимка, кратко видео, презентация, рисунка или др.

Играта приключва на 5 март (петък) в 18 ч. За край се счита изпратен отговор на въпросите от последната история, а до 10 март ще могат по интересен начин да разкажат историята на търсенето, било то във видео, презентация или кратък разказ.

Освен удоволствието от играта, всеки участник ще получи и подарък от библиотеката.