"Там, по-средата и между бреговете на България и Румъния те се изправиха в тежки битки помежду си и посрещнаха студените и влажни нощи в палаткови лагери, където температурата падаше до 0 градуса. 21 мъже и жени преминаха през ада на състезанията. Сблъсък на титани в игри, които не са виждани никъде. Те живяха далеч от цивилизацията в непрогледна мъгла и студ. Хранеха се с това, което спечелеха, и оцеляваха, като си помагаха", описва първото по рода си приключение на острова продуцентът Димитър Господинов-Гуспа. Той е собственик на агенцията, която се наложи като успешен организатор на тийм билдинг игри и преживявания, наред с онлайн реалити продукции от типа на "Фемрата" и "Сървайвър", които се снимат в различна краища на страната и изправят един срещу друг авантюристи със спортен дух.

За феновете на "Фермата" Господинов остава един от най-емблематичните участници. В предаването той се бореше за наградата с всички сили, за да финансира лечението на сина си, който страда от детска церебрална парализа. За продукцията, заснета край Козлодуй, "Гражданина Фермер", както Гуспа сам се определя, споделя още, че избраните герои надминали границите на собствените с и възможности „в името на един от най-великите българи, тръгнал по пътя на славна гибел в името свободата на България от тези места на 17 май 1876 г.", визирайки подвига на Ботевата чета.

Край Козлодуй екипът на Гуспа е заснел епизоди от поредицата "Maximal Evolution", които ще излъчи онлайн през декември. Самите снимки отнели 4 дни в края на октомври, а идеята се родила при гостуването на Иван, Андрей и Димитър по време на Фестивала на занаятите и изкуствата в Козлодуй през септември. Тогава "фермерите" проведоха атрактивни игри за малки и големи по време на форума.

За реализацията на новия "сървайвър" проект екипът на "Maximal Evolution" получил пълна логистична подкрепа от Община Козлодуй и лично от кмета Маринела Николова. С нейна помощ участниците и служители на продукцията са придвижени до острова, осигурено им е и съдействие за настаняване и приятен престой по време на снимките.

В надпреварата се включил и чисто козлодуйски отбор от петима мъже и жени с капитан - треньорът по каяк и рафтинг Полина Поманова, която според продуцента е „истински звяр в състезанията“ и доказва, че жените в България никога не са били слабия пол. Гуспа казва също, че героите от остров Козлодуй са в пъти по-подготвени и атрактивни от някои актуални участници в популярни реалити формати.

Източник: kmeta.bg