Старши комисар Ивайло Антонов увери, че изборите ще преминат нормално. Полицейската дирекция в Монтана е проверена от Главна диреакция „Национална полиция - Инспектората, взети са всички необходими мерки за демократично протичане на изборите.

„С наближаването на изборите оперативната обстановка в страната се усложнява и броят на сигналите за купуване на гласове расте“, каза при посещението си вчера министърът на вътрешните работи Пламен Узунов. Той връчи тържествено ключовете на 6 нови патрулни автомобила и пожела на полицаите успешна работа и да се връщат винаги живи и здрави. Това е само част от общо 270 автомобила, които държавата и МВР са осигурили.

С 80 процента е намалял бежанският поток през 2017 година у нас. Според служебния министър Узунов това се дължи на затегнатия режим на българо-турската граница и на лошите метеорологични условия през зимата. Той увери, че се извършват активни издиравтелни мероприятия за установяване на лицата, извършващи каналджийска дейност и трафик на мигранти.