Съседи на роднините на младата жена се включили в разправията със служителите на „Паркинги и гаражи”. Те също били категорични, че липсва маркировка за платено паркиране на мястото където жената спряла колата си, пък и нямало знак за синя зона. Стигнало се и до намесата на органите на реда. На мястото пристигнал и директорът на „Паркинги и гаражи” Венчо Кръстев. Според него служителите му били прави, тъй като според Наредбата за организация на движението при кратковременно платено паркиране – „Синя зона“, районът от пресечката на ул.”Иван Вазов” с ул.”Петропавловска” до пресечката зад хотел „Хемус” е синя зона и там има хоризонтална и вертикална маркировка.

Директорът Кръстев обяснил, че точно пред гаража няма маркирано паркомясто, за да влиза с колата си в гаража собственика му. За всички останали водачи спирането на „Синя зона” е платено, с изключение на притежателите на преференциален стикер, които живеят там и нямат гараж, или тези с абонамент.

Изводът от тази малка „градска легенда” е да не спирате дори пред гаража на майка си и баща си, ако живеят на улица със синя зона. Ще дойде паякът, ще щипне колата ви и ще си я вземете от наказателния паркинг срещу 50 лева. Ако стигнете, разбира се до него бързо, иначе ще се бръкнете и за престоя там.