Целта на работилницата е да стимулира творческите заложби на деца и ученици, свързани със съкровищницата на християнското изкуство и поощряване интереса им към съхраняване на българските традиции в отбелязването на един от най- значимите християнски празници – Великден. Право на участие имат ученици от I до VIII клас. Работилницата се провежда в две възрастови групи: 1 - 4 клас и 5 - 8 клас.

Под ръководството на художника Румяна Белчева, която е ръководител на Клуба по приложни изкуства "Дорос", към Общински младежки дом, участниците в работилницата ще имат възможността да изработят пъстроцветни декоративни яйца. Техниката e по избор на самите участници, които сами си осигуряват желаните материали за декорация, а стиропорните яйца са подсигурени от огранизаторите.

Всеки желаещ да се включи във великденското предизвикателство трябва предварително да заяви участието си на телефон: 096/305 103; e-mail: omd_montana@abv.bg или на страницата ни във фейсбук: https://www.facebook.com/omdmontana.net/ , до 23 април 2019 г.