Към момента на четиримата участници в престъпната група е наложена мярка за неотклонение - "задържане под стража". "Единият участник от групата се преобразявал в различни роли - на студент, директор на старчески дом, преподавател в университет, асистент, прокурор. Участниците в групата казвали на пострадалите лица, че могат да уредят всякакви услуги и съответно искали пари за тези слуги, които никога не извършвали“- заяви прокурор Милева.

От Аперативна прокуратура уточниха, че при претърсванията в апартаментите на участниците в групата са открити множество печати на всякакви институции, нотариуси и университети, празни бланки за дипломи, множество оръжия и боеприпаси. Открити са още наркотично вещества готово за разпространение, самоделно взривно устройство, съдържащо 400 грама тротил с прикачена към него батерия, магнит и механизъм за активация чрез дистанционно управление. Открита е и цифрова фреза, предназначена за производство на монети от един български лев.

По непотвърдена на този етап информация на MediaNews, арестуваните са адвокат Румяна Тодорова, нейната дъщеря Деница. В ареста са и бизнесмена Иво, идвестен като Борката и Иван Тодоров и двамата криминално проявени и осъждани.