© Снимка: Пресцентър на МВР

В хода на предприетите действия са открити и 17 кг сух канабис, боен пистолет "Макаров" с поставен заглушител, иззети са четири мобилни апарата със СИМ карти и таблет. На място са задържани четирима мъже - столичаните Х. М., на 44 г., осъждан за кражби, М. С., на 39 г., с криминални регистрации за извършени кражби, и Н. И., на 39 г., осъждан за незаконно притежаване на оръжие, както и 24-годишният К. Б. от Мездра.

В апартамент в столицата, обитаван от К. Б., полицейските служители намерили сак с общо 10 кг канабис, разпределен в пликове. Иззет е и мобилен телефон със СИМ карта. В полезрението на антимафиотите попаднал и 41-годишният В. С., с множество криминални регистрации за производство, притежание и разпространение на наркотици, от апартамента на когото са иззети мобилни телефони, документи и банкови карти.

Общото тегло на открития наркотик е 27 кг суха маса и 700 растения канабис. На петимата задържани е повдигнато обвинение за извършени престъпления по чл. 354 А, 354 В и 339 от Наказателния кодекс.

След 72-часово задържане, на Х. М., М. С., Н. И. и В. С. е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража", а на К.Б. – "домашен арест". По случая е образувано досъдебно производство. Работата по документирането на цялостната престъпна дейност на задържаните продължава под ръководството на Софийска градска прокуратура.