На 30 юли малко преди 14.30 часа в Районното управление на полицията във Враца се явил столичанинът Т. А., който заявил, че за времето от 11.45 до 14.15 ч. същия ден в стопанисвана от него къща във Враца Н. Л., след демонтиране на мрежа на отворен прозорец на първия етаж, е проникнал в помещение, откъдето е извършил кражба на сумата от 540 лв., съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

По случая е образувано досъдебно производство.

При проведените издирвателни мероприятия и следствени действия е установено, че извършител на деянието е 26-годишен врачанин с инициали Х. М. Той е разпитан и задържан за срок до 24 часа в полицията.

На 2 август в 12.45 часа в РПУ - Бяла Слатина е получено съобщение, подадено на тел.112 от В. Д. от с. Галиче, за извършена кражба на автомобил, паркиран пред дома му.

При извършения оглед и разпит на свидетели е установено, че по обяд същия ден Н. И. противозаконно е отнел от владение на В. Д. лек автомобил "Пежо 405", комби, черно на цвят, паркиран пред частен дом в с. Галиче, с оставени ключове на таблото.

Пежото е с прекратена регистрация и е собственост на И. А. от София. Открадната лека кола е намерена в землището на с. Долни Цибър от служители на РПУ - Лом. Установено е, че противозаконното отнемане е извършено от Ц. П., на 27 г. от с. Галиче, И. И., на 21 г. от с. Манастирище и Г. Г., на 19 г. от Враца. Тримата са задържани в Районното управление на полицията в Лом. По случая са иззети записи от камери в с. Галиче.

Установено е, че лицата са направили пътно-транспортно произшествие с нанесени материални щети на територията на РПУ - Козлодуй.

Започнато е досъдебно производство.