Магазин за хранителни стоки е ограбен на 15-ти март през ноща в мездренското село Лик. Неизвестни крадци са разбили входната врата на складовото помещение към комплекса и са проникнали в търговската зона. На сутринта магазинерката забелязала, че вратата е разбита и уведомила полицията.

По предварителни данни са откраднати предимно колбаси, алкохол и дребна сума пари. Започналата ревизия тепърва ще установи какви са точните липси. Това е поредното посегателство върху този търговски обект, който е собственост на Потребителна кооперация „Труд” и е част от националната верига КООП. В община Мездра кооперацията стопанисва шест магазина - един в града и пет в селата. През миналата година са били ограбени три от тези търговски обекти - отново в Лик, в Типченица и Крапец.

Преди дни в Лик неизвестни лица са проникнали и в сградата на кметството. На 2 срещу 3 март е взломена входната врата на читалището. През сградата на културното средище апашите влезли в канцелариите на кметството. За късмет, не е откраднато нищо. В момента се монтира нова врата на сградата.

Работата на полицията по двата случая продължава.