Според събраните до момента доказателства, групата е действала от началото на 2016 г., като е разпространявала различни видове наркотици, предимно амфетамини и марихуана. При извършените претърсвания и изземвания по време на операцията по задържането такива вещества са открити у трима от участниците. В хода на разследването са използвани СРС.

Ръководителят на групата Н. Т. вече е осъждан за грабеж и средна телесна повреда. По здравословни причини обаче, с постановление на разследващия прокурор, по новото дело му е наложена мярка за неотклонение "Парична гаранция“ от 5000 лв. Назначената тройна съдебно-медицинска експертиза е установила, че след нанесен му през септември 2017 г. побой, той е получил тежка мозъчно-черепна травма и увреждания, които не му позволяват да живее в условията на арест.

Парични гаранции в различен размер са наложени и на други трима от групата заради оказано съдействие на разследващите и направени от тях самопризнания.

Днес в Специализирания наказателен съд бе внесено искане за налагане на мярка "Задържане под стража“ на петия от задържаните участници - П. П. Предстои обвинения да бъдат повдигнати на останалите двама от групата, които до момента се укриват.