Към настоящия момент е известно, че след полунощ на 22.11.2020 г. служител на хазартния обект в с. Борован, по време на работа, бил заплашен от маскирано лице чрез използване на оръжие. Били му отнети 5123 лева – собственост на търговското дружество, и 50 лева лични средства.

В хода на разследването са били иззети и прегледани записи от охранителните видеокамери в игралната зала, на които се виждат извършителите на престъплението - две лица с маски. Установено е едно от тях – непълнолетният Т.Ч. При задържането му в жилището му са били открити боеприпаси, наркотични вещества и сумата от 60 лева.

В необитаема къща е открита част от отнетата парична сума в размер на 2200 лева и личната карта на Т.Ч. Предстои Районна прокуратура – Бяла Слатина да го привлече към наказателна отговорност и да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Продължават действията по установяване на съучастника му. Очакват се заключения от назначените експертизи на използваното при грабежа оръжие, както и намерените боеприпаси и наркотици.