Надпреварата бе открита от заместник-кмета на Общината Венци Пасков. Малко по-късно същия ден се състоя и церемонията по официалното награждаване на победителите. В състезанието взеха участие 27 екипажа от цялата страна. То премина при изключителен интерес и събра стотици фенове, дошли да подкрепят своите фаворити.

При финалното класиране в Дивизия 3 на I-во място е Николай Николов от АСК „Жико-Моторспорт”, на II-ро място – Георги Кардашлиев от АСК „Враца Дрифт Тийм” и на III-то място – Цветелин Велков от АСК „Старт М Криводол”.

В Дивизия 2 челната позиция зае Ивайло Йончев от АМК Ботевград, следван от неговия съотборник Владимир Димитров, а трети стана Пламен Цветанов от АСК „Старт М Криводол”. В най-тежката Дивизия 1 победител е Владимир Василев от АСК „Жико-Моторспорт”, а на второ и трето място са Мирослав Цветанов и Антон Хайтов от същия клуб.

Като най-млад пилот бе отличен Светослав Миков. В отборното класиране на първо място застана АСК „Жико-Моторспорт”. Традиционната „Купа Лада“ отиде при Цветелин Велков от „Старт М Криводол”.

Купите на победителите връчи заместник-кметът по хуманиратни дейности на Община Видин Венци Пасков. Той изказа своите благодарности към председателя на АСК „Жико-Моторспорт" Иван Иванов и неговия екип за добрата организация и увери, че Общината ще продължава да подкрепя и занапред това престижно спортно състезание, което всяка година привлича все повече фенове не само от областта, но и от цяла България.

Този път събитието е с благотворителна цел. Всички присъстващи имаха възможност да дарят средства, с които ще се подсигури специализиран превоз за центрове за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания във Видин.

Източник: vidin.bg