Окръжната прокуратура в Монтана поиска постоянно задържане под стража, но съдът наложи друга мярка, тъй като прецени, че няма опасност двамата да се укрият и да извършат друго престъпление. Приети бяха аргументите на защитата, че разследването срещу тях ще бъде продължително и не бива да стоят в затвора без да е сигурно, че ще се докаже вината им.

Според прокуратурата Горанов и Панагюрски са нанесли щети на държавата за около 76 000 лева като извършили нарушения по служба при провеждане на търг за дървесина през лятото на тази година. По делото вече са разпитани множество свидетели и бизнесмени, участвали в търгове за дървесина на лесничейството в Лом.
В началото на седмицата от МВР обявиха, че започва акция срещу корупцията в горското стопанство в северозападна България. Направени бяха обиски в офиси на фирми за дърводобив и в частни домове в различни селища в областите Монтана и Плевен. При обиските бяха иззети документи, лаптопи и парични суми. Разследването продължава, обявиха от ОД на МВР в Монтана.