Той благодари на съветниците, че никой от тях не е ходатайствал за запазването на незаконен гараж. Няколкостотин ламаринени постройки са премахнати от началото на тази година. Акцията продължава, увери кметът.

Външни одитори проверяват общината. В момента тече проверката за управление на общинската собственост. Такава е практиката на Сметната палата, всичко е нормално и коректно”, обясни кметът. Съветниците одобриха одитния доклад на Сметната палата за консолидирания годишен финансов отчет за 2017 г.

На заседанието бе гласувана продажбата на 15 имота частна общинска собственост. Между тях три на ул. „Стефан Стамболов”,един на бул. „Парта” – между магазин „Лидъл” и Спортното училище и един на бул. „Монтана” до магазин „Ларго”.

Съветниците одобриха и предложение за изменение на градоустройствения план, което ще позволи обособяването на парцел за свободно застрояване. Теренът е на ул. „Юлиус Ирасек” 7, досега на него е имало едноетажна къща, която след премахването на гаражите в района не се запазва. Обитателите й са пренастанени в други жилища.

Източник: novinitem.com