Министърът на регионалното развитие съобщи, че до края на следващата година основно ще бъде ремонтиран пътят Враца – пещера “Леденика”. Проектът се финансира с евросредства и ще струва близо 14 млн. лв. Ако няма обжалване на процедурата, до края на годината ще бъде подписан договор за ремонта, за да започнат подготвителни работи през зимата, а реалното строителство напролет и до края на 2017 г. проектът да е факт. Важното е, че има проект, финансиране, почти избран изпълнител и догодина ще се реализира проектът, подчерта Павлова.

Във връзка със строителството на скоростния път Мездра-Ботевград, министър Лиляна Павлова обясни, че проектът е много важен, но скъп, затова се реализира етапно, според възможностите на бюджета. Тя добави, че има проектна готовност за цялото направление на скоростния път Видин-София и поясни, че само участъкът Мездра-Ботевград струва 340 млн.лв., което надхвърля целия бюджет на АПИ за всички републикански пътища.

„Нямаме ресурс да започнем веднага, но работим за подготовката на проекта“ каза още регионалният министър. По думите й над 100 млн.лв. са инвестирани приоритетно в рехабилитация на пътища в Северозападна България през тази година и ремонтите ще продължат и през следващата.