"В ежедневието си контактувам с много българи, които се стараят да съхраняват традициите. В тях ми е надеждата за нашата държава. В днешно време моралните ценности останаха на заден план. Втълпяват ни модел на поведение, който е много близък до първичните инстинкти на хората. Кой говори за романтика и морал в днешно време?", каза родолюбецът пред Bulgaria ON AIR.

В студиото на предаването "Денят ON AIR" той показа артефакти от годините, когато сме били под турско робство. Тази страшна кама е опасно оръжие, но мастилницата може да бъде много по-опасна, казва винаги Ивайло Шопски на децата. За него няма две мнения, че перото е по-остро от меча.

Той отбеляза още, че най-важно е да си безкрайно искрен с децата, тъй като те улавят фалша повече от възрастните. Трябва да ги научим да са отговорни граждани, да милеят за родината, категоричен бе Шопски.

"Всеки трябва да се бори да променя средата около себе си. Не харесвам, че ни подменят моралните ценности и историята, затова от две години съм тръгнал от град на град", каза още гостът.

Ивайло Шопски разчита на приятели, които му помагат със собствени средства и труд по работата върху автобуса-читалня. Активно се включват и общините у нас, призна със задоволство той. Интересът към уроците на Ивайло е много голям и постоянно валят покани за гостувания в различни градове.

Източник: dnes.bg