В индивидуалните си изпълнения , под съпровод на гъдулка, с гласовите си данни солистите от групата - Никола Иванов, Елина Асенова, Ева Янакиева, Поли Петрова и Дона Антонова, завоюваха първи места.

Журито на конкурса определи второто място за Магдалена Тодорова, която също така остана на втора позиция и в Националния фолклорен фестивал „Сеславска пролет”. Фестивалът се проведе на 11 май на площада пред НЧ „Пробуда – 1908”, в кв.Сеславци /София/ и това бе първото му издание.

В него заедно с „Пъстренец Jr.” се включи и народен хор „Пъстренец”, към Общински младежки дом, с ръководител Петя Илиева. Хорът от Монтана спечели първо място, конкурирайки се със състави от цяла България.

На предварителен кастинг за участие в „Детски Пирин фолк” – Сандански 2019" се яви и Мария Алексиева, която също е част от групата на Асен Асенов. Резултатите от кастинга трябва да са ясни скоро.

Към момента “|Пъстрнец Jr.” се подготвя за бъдещите си участия, едно от които е на 17 юни, „Свети Дух” - празникът на Монтана.