© Adventures in Belogradchik

Стартът бе даден от местността Панаирището. Над 200 бяха любителите на екстремните спортове, които се включиха в първия ден в свободните полети и издиганията с балон, във вело-маршрута „Вино и колело“, в разходката с джипове и АТВ-та сред Белоградчишките скали.

"Поради големите вълни в Рабишкото езеро не се състоя разходка с драконови лодки", допълни Стефанов. В първата концертна вечер участниците в Балонената фиеста се забавляваха в парти на открито с видинската група The Faces.

"На импровизирани щандове се предлагат сувенири, скара и напитки. Организатори на приключенското събитие, което се провежда от 22 до 25 октомври, са-Adventures in Belogradchik, подкрепено от Фондация Америка за България (America for Bulgaria ) и община Белоградчик", допълни Стефанов.

"В останалите дни в рамките на Балонената фиеста сутрин и вечер ще се проведат полетни сесии, участниците в които ще се издигнат и полетят с балон и ще се възхитят на уникалната скална природа. Свободните полети ще се извършват сутрин от 7:30 и вечер от 18:00 часа", допълни Стефанов.

Регистрацията за полетите се извършва на площада в Белоградчик час по-рано, уточняват организаторите. Гостите и участниците във фиестата ще могат да участват и в организираните различни приключения като - сафари с джип, разходка с драконови лодки на Рабишкото езеро, разходка с АТВ-та около скалите.

За любителите на велосипеда организаторите предлагат атрактивен маршрут „Вино и колело“ - разходка с електрически велосипеди и дегустация на вина в местната изба Боровица.