На 28 и 29 май (събота и неделя) в гр. Банкя ще се проведе първия кръг от Държавния шампионат на Българската федерация по автомоделни спортове (БФАМС) за радиоуправляеми модели с висока проходимост (off road). Заявки за участие в него са подали 36 представители на 6 клуба, членове на федерацията. Състезанието се организира от БФАМС и Асоциация на моделистите - София

СТМК - Враца ще се включи в турнира със шест състезатели и трима механици: Марио Вутов в клас 1/8 нитро, Дамян Петров в клас 1/5 нитро, Любомир Цветомиров в клас 1/10 електро и 1/5 нитро, Самуил Кулев в клас 1/10 електро и 1/5 нитро, Борис Иванов и Боби Иванов в клас 1/10 и 1/8 електро. Дебют в клас 1/5 ще направят Любомир Цветомиров и Самуил Кулев. Състезателите ще бъдат подпомагани от екип механици в състав: Цветомир Цветомиров, Пламен Вутов и Ивайло Кулев.

Съдии на първенството ще бъдат Тихомир Илчев и Иванчо Ганчев от БФАМС и Станимир Станев от Асоциация на моделистите - София.

Турнирът в Банкя е и проверка за подготовката на състезателите за участието им в предстоящото международно състезание GP "Леденика", което ще се проведе от 8 до 10 юли в околностите на националния туристически обект.