Стойността на проекта е 713 666 лева, от които размерът на субсидията от НДЕФ е 606 616 лева. Подменена е дограмата в лекоатлетическата зала, поставена е топлоизолация на фасадите и покрива, оптимизирана е електроинсталацията и вентилацията, обновена е отоплителната инсталация. Очаква се ремонтираната зала да бъде открита през пролетта.

„НДЕФ е изключително успешен финансов инструмент, чрез който се инвестират средства в мерки за енергийна ефективност на публични сгради – основно детски градини, училища и техните общежития, с което се подобряват условията за нашите деца“, каза заместник-министър Николова. Изпълнителният директор на НДЕФ Камелия Георгиева отбеляза, че проектът е пример за добро взаимодействие между институциите.

Кметът на Враца Калин Каменов посочи, че Общината надгражда доброто взаимодействие и е подала за одобрение още два проекта – за саниране на Професионалната гимназия по текстил в града и за ремонт на средношколското общежитие, в което живеят ученици от целия регион. „Ще създадем възможност на децата ни да учат и да спортуват при по-добри условия“, каза кметът и добави, че Община Враца предвижда да отпусне още 100 000 лв. от бюджета за полагане на нова настилка.