Подобренията на обектите включват демонтаж на старата дървена дограма и монтаж на РVС дограма, топлоизолационни системи по фасади, топлоизолация и хидроизолация по покривите, отводнителна система на покрива, подмяна на ел. инсталацията и осветлението, шпакловка и боядисване в стълбищните клетки, мълниезащита и заземление.

Констатирано от комисията е, че досега изпълнените мерки за енергийна ефективност отговарят на одобрените проекти.

Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи на жилищната сграда ул. "Сердика №2“ е изтекъл. Във връзка с констатацията областният управител Малина Николова е изпратил писмо на кмета на община Мездра, с което изисква отговор за предприетите мерки от страна на възложителя.

По разпореждане на областния управител за всички собственици, чиито жилища се ремонтират, експертите от Областна администрация - Враца са разработили анкетни карти за удовлетвореност при изпълнение на програмата.

На 24 август областният управител Малина Николова подписа Протокол за откриване на строителна площадка на строеж "Саниране и обновяване на многофамилна жилищна сграда, гр. Мездра, ул. „Христо Ботев“ №66-68, блок "Леденик 1". Изпълнител на обекта е ДЗЗД "Мездра Енерджисейф“ - София, а сумата, която ще бъде вложена за осигуряване на топлинен и енергиен комфорт на живеещите е 662 хил. лв.

Такива регулярни проверки на сградите в област Враца, обновявани по Националната програма за енергийна ефективност, предстоят по график в общините Мизия, Враца и Козлодуй.