Конференция за бизнес и предприемачество организира във Враца Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. Темата на форума бе „Как да правим бизнес - предприемачество и Start up", а целта на дискусията - да се подобри комуникацията между държавата и бизнеса и да се представят активни мерки за насърчаване на предприемачеството.

„Печелившият човек днес е този, който има повече информация, но не за това какво пише в социалните мрежи, а за това как се пишат успешни проекти, как могат да бъдат конкурентоспособни и да се обградят с екип от хора, с които да успяват", с тези думи кметът на община Враца Калин Каменов се обърна към участниците в срещата - представители на малкия и среден бизнес, неправителствени организации, бизнес съюзи, студенти и завършващи обучението си ученици от Врачанска област. "Трудно се пишат проекти и се стартира бизнес, но е много по-лесно от това да бездействаш, много по-лесно е от това да си пробвал, дори и да си сгрешил“.

Лектори на събитието бяха политологът Тонко Влахов, програмистите Емилиян Кадийски и Теодор Костадинов и иноваторът и мениджър на технологични продукти Магдалена Стефанова.