С едноминутно мълчание в памет на Цветелина Василева, дългогодишен член на Настоятелството на Народно читалище „Просвета 1925”, която ни напусна наскоро, започна извънредното общо събрание на градското читалище, провело се в Мездра.

Единствената точка в дневния ред на събранието бе избор на нов член на Настоятелството на мястото Цветелина Василева. От името на Настоятелство председателят на читалището Валентин Вълчев издигна кандидатурата на Петко Котларски - бивш директор на Кукления театър в Монтана и председател (един мандат) на тамошното читалище „Разум”, дългогодишен главен експерт „Култура” в Община Мездра.

В завързалата се дискусия бе направено предложение в следващия състав на Настоятелството, който ще бъде избран след две години, да намерят място и ръководители на самодейните колективи в културно-просветния институт.

При тайния избор „за” кандидатурата на Петко Котларски гласуваха 72-ма от присъстващите на събранието 76 членове на читалището. Останалите четирима бяха против.

Освен Котларски, в Настоятелството на НЧ „Просвета”, чийто 3-годишен мандат изтича през пролетта на 2018 г., влизат Валентин Вълчев - председател и членове: Виктория Данкова, Иван Иванчев, д-р Николай Баев, Никодим Нанов и Мирослав Гетов.