Край село Люти дол обаче собствениците на гори в съседство се противопоставиха срещу разчистването, заради съмнения, че се излиза от сервитута на пътя и се засяга частна гора. Недоволните обвиняват резачите, че не спазват правилата за почистването на път от растителност, особено ако пътят граничи с горски територии.

Фирмата изпълнител е софийска. Възложено й е да почисти третокласното шосе, занемарено от години и приличащо на джунгла. Работата е неотложна, защото пътят ще се използва като алтернативен след стартирането на разширението на международния път Е-79 между Мездра и Ботевград.

Един от собствениците - Ивайло Петров, е категоричен, че не чистят пътя, а извършват дърводобив. "Режат постоянно, ще видите какви орехи по на 50-70 години орехи. Натоварват дървата и заминават, а в същото време ние купуваме дърва по 70-80 лева кубика”.

На място бе извикана и полиция, показвайки, че сечта се простира на пет-шест метра от пътя, а храстите се пропускат.

Отговорникът на фирмата не се представи, но коментира, че сигурността на пътуващите е по-важна от частния интерес. "Преди две години на "Петрохан" дърво пада върху шофьор и му отсече и двата крака."

Дошлите на място лесничеи от Държавно горско стопанство - Мездра направиха проверка с джипиесите дали е спазена линията на рязане.

Адвокатът на собствениците - Николай Поппетровски, коментира, че: "Горските в момента вдигат рамене, защото джипиесът им не бил точен, трябвало да дойде поддържащата фирма, да каже точно къде са границите."

Представителят на Горско стопанство - Мездра Цонко Василев каза на собствениците, че за тия четири дървета, ако се установи, че са от горска територия, като дойде поддържащата фирма, ще съставят акт, тъй като това е тяхно задължение.

Афектиран, че му пречат на работата, отговорникът на дървосекачите призова всички работодатели, предприемачи, чуждестранни инвеститори да не инвестират в Северозапада, защото ще намерят плътен отпор.

От своя страна собствениците на гори в района се заканиха да съдят и възложителя на ремонтните дейности, и изпълнителя, заради засегнати интереси.