Цената на билета за пещера "Магура" с включена беседа става 10.00 лв. за ученици, студенти и пенсионери. За български граждани и чужденци билетът ще бъде 12.00 лв. Семейният билет за родители с деца до 18 години е на стойност 20 лв., а за групи - 8.00лв. При сключен договор с туроператорска фирма за посещение на групи от лица над 18 години билетът става 10.00лв.

Променят се и цените за ползване на място на паркинга пред пещерата "Магура" - 2.40 лв. за лек автомобил и 6.00 лв. за автобус на час. С включването на беседа в цената на входния билет за пещера "Магура" се избягва неудобството за събиране на допълнителна сума, като едновременно се запазват реализираните приходи.

Цената на комплексния билет за посещение на "Белоградчишка крепост", Експозиция "15 - 19 в.", "Природа" и Художестена галерия "Вълчо Вълчев" е в размер на 22.00 лв. Комплексният билет ще важи и ще се ползва до края на работното време на съответния туристически обект на следващия ден след издаването му. Беседата в Експозиция "15 - 19 в.", "Природа" и Художественат галерия е в размер на 5.00 лв., а в "Белоградчишката крепост" - 10.00 лв.

Очакваните резултати от прилагането на промените са предлагането на по-конкурентни услуги, повишаване качеството на услугите, увеличаване приходите на общината, както и положително въздействие и върху местните приходи от туристи и посетители. Промените ще влязат в сила след одобрение на решението от Областния управител на Област Видин.