Установено е, че водачът е с отнето Свидетелство за управление на МПС, както и с нарушения по Закона за движението по пътищата. С.К. пътувал сам, в автомобила нямало пътници. Моторното превозното средство е чужда собственост. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Действията по разследването продължават.

Преди седмици подобно ПТП било извършено в района на община Брегово, област Видин. При него В.М., управлявал автомобил „БМВ“, чужда собственост, загубил контрол над колата, излязъл от лентата за движение и се блъснал в железобетонен електрически стълб. Пострадалият водач починал в линейка при транспортирането му до МБАЛ „Света Петка“ – гр. Видин. Разследването по досъдебното производство се води под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин.

Превенцията на престъпността, към която са насочени усилията на прокуратурата, включва всички качествени и количествени мерки, които целят да намалят или да допринесат за намаляване престъпността и на чувството за несигурност у гражданите. В тази връзка Главният прокурор на Република България поиска промени в Наказателния кодекс, с които да бъдат отнемани автомобили на всички шофьори, управлявали МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества, както и налагане на сурови наказания за извършителите на тежки престъпления по пътя.